ads

12 Şubat 2011 Cumartesi

26 Parmaklı Çocuk Myanmarda yaşayan 1 yaşındaki Lei Yadi Min'in 12 el ve 14 ayak parmağı bulunuyor

26 parmaklı bebek
Myanmar'da yaşayan 1 yaşındaki Lei Yadi Min'in 12 el ve 14 ayak parmağı bulunuyor.

Annesi ve kızkardeşi ile birlikte Yangon'un bir banliyösünde yaşayan küçük kızın Guinnes Rekorlar Kitabı'nın 2012 sayısında yer alacağı belirtiliyor.

Bu rekorun halihazırdaki sahipleri ise 12 el ve 13 ayak parmağı bulunan 5 ve 15 yaşlarındaki iki Hindistanlı çocuk.

Doğalgaza zam! Petrol varil fiyatları ile bağlantılı olarak hesaplanan gaz fiyatlarının geçen yıla göre en az yüzde 15 zamlanması bekleniyor

Petrol varil fiyatları ile bağlantılı olarak hesaplanan gaz fiyatlarının geçen yıla göre en az yüzde 15 zamlanması bekleniyor. 2011'de Avrupa sevkiyatının yüzde 9,3'lük artışla 151,5 milyar metreküpe ulaşacağını kaydeden şirket, geçen yıl da 2009'a göre yüzde 1,5 artışla 138,6 milyar metreküplük ihracat gerçekleştirdiklerini duyurdu. Küresel krizin etkileri sebebiyle üretim kapasitelerini 506,7 milyar metreküpe çekecekleri bilgisini veren şirket, geçen yıl 508,6 milyar metreküp üretim gerçekleştirmişti. Ancak Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksander Ananenkov'a göre üretim kapasitesi bu yıl 515 milyar metreküpe çıkacak.

Gazprom, uzun vadeli gelişim projesini ise Avrupa taleplerine bağımlılığı azaltma üzerine kuruyor. 2015'te Çin ve Uzakdoğu ülkelerine doğalgaz sevkiyatına başlayacak olan Moskova, Uzakdoğu ekonomilerinin canlanmasını bekliyor. Çin enerji şirketi CNPC ve Gazprom henüz anlaşma sağlayabilmiş değil. 68 milyar metreküp alım yapan Çin'le Gazprom'un yıl ortasına kadar anlaşması bekleniyor.(BORSA GÜNDEM)

Eşkiya düze inmiş Yiğitler derdest oluyor...

'Balyoz Planı' davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 163 kişinin tutuklanmasına karar vermesinin ardından subay eşleri de isyan etti.

Kredi mağdurlarına müjde!tüketici kredilerinde kaynak kullanımı destekleme fonu oranı yüzde 10'dan yüzde 15'e yükseltilmesinde tüketici lehi

Tüketici kredilerinde KKDF'nin yüzde 10'dan yüzde 15'e yükseltilmesi ile ilgili önemli gelişme Ticaret ve Sanayi Bakanlığı hakem heyetlerine yayınladığı genelge ile tüketici kredilerinde kaynak kullanımı destekleme fonu oranı yüzde 10'dan yüzde 15'e yükseltilmesinde tüketici lehine karar verilmesini istedi.

Bilindiği gibi 28.10.2010 tarih ve 27743 sayılı resmi gazete'de yayımlanan 2010/974 sayılı bakanlar kurulu kararı ile bankalar ve finansman şirketlerince kullandırılan tüketici kredilerinde Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu oranı yüzde 10'dan yüzde 15'e yükseltilmiş ve bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girmişti.

Bakanlar kurulu'nun söz konusu kararında yeni oranın mevcut kredilere uygulanacağı konusunda herhangi bir ibareye yer verilmemesine rağmen Maliye Bakanlığı'nca Türkiye Bankalar Birliği'ne gönderilen 28.10.2010 tarih ve 97121 sayılı yazıda, yeni oranın kredi kullanım tarihine bakılmaksızın 28.10.2010 tarihinden itibaren tahakkuk ettirilecek faizler için uygulanması gerektiği belirtilmişti.

Bakanlık, gelen tepkiler üzerine sonunda bu konuda tüketiciyi haklı bulan bir genelge yayınladı. Genelge ile alınan kararı tüketici lehine işlemesine karar verilerek geriye dönük işletilen yüzde 15'lik KKDF oranının tükecilere geri ödenmesine kararlaştırıldı.

Sanayi Bakanlığı Türkiye çapında tüketici hakem heyetlerine gönderdiği genelgede bankaların geriye dönük KKDF uygulamaların yönelik tüketici şikayetlerini kabul etmelerini istedi.

Buna göre,tüketiciler, 31 Ekim tarihinden önce geriye dönük işletilen yüzde 15'lik KKDF oranına bankalara itiraz ederek geri alabilecekler. Karar tarihinden önce yapılandırma yapanlarda bankalara ilgili genelgeyi gerekçe göstererek itiraz edebilecekler.

Tüketiciler Birliği Kurucu Genel Başkanı ve Tüketici Hakları Uzmanı Av. Mehmet Bülent Deniz , GAZETEPORT'a yaptığı açıklamada kredi kullanan 12 milyon kişiyi ilgilendiren bu gelişme ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Daha önce kredi yapılandırması yapan kişilerinde 31 Ekim 2010 öncesi alınan yüzde 15 kesinti için bankalara başvurarak fazla alınan miktarı talep edebilecekler.Kredi yapılandırması yapmamış olanların ise bu süreçte bankaya mutlaka itiraz dilekçesi vermelerini gerekmektedir.Bankaların itiraza sessiz kalmalar halinde oturdukları ilçe kaymakanlıklarında bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyetine bildirimde bulunmalılar"

Deniz, iki hafta önce yayınlanan genelgeye rağmen başvuru sayısının 11 binlerde kaldığını belirterek kredi kullanan 12 milyon kişiyi haksız uygulamadan doğan geri alacakları için itirazda bulunmaya çağırdı.

Tüketiciler ne yapmalı?
1. KKDF konusunda ''tüketiciler mutlaka bankalara ödemelerini 'itirazi kayıtla' yapmalıdır.

2. Hesaplarında taksitleri otomatik olarak kesilen tüketiciler dilekçeleri bankalara taahhütlü olarak kredi kullandıkları banka şubesine göndermeli veya elden vermelidirler''.

3. Tüketiciler bu dilekçelerde sanayi ve ticaret bakanlığının genelgesi ile danıştaya açılan iptal davası hatırlatılarak fazladan kesilen yüzde 5 KKDF tutarının iadesinin istenmelidir.

4. Tüketiciler, tüketici sorunları hakem heyetlerine başvurularak şimdiye kadar fazladan kesilen yüzde 5 KKDF tutarının iadesi ile bundan sonra kesilecek tutarların iptali ve fon tutarının artışı önceki düzeye çeken yeni ödeme planının kendilerine verilmesi hakkında karar alınmasının talep etmelidirler.

Popüler Yayınlar