ads

14 Şubat 2011 Pazartesi

Piyasalar haftaya nasıl başladı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB), yeni haftaya olumlu bin başlangıç yaptı.

Endeks, 617 puan düşüşle 65 bin 347 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.95 oranında değer kazandı. Dolar, 1.5860, avro 2.1490 liradan haftaya başladı.

Haftaya alıcılı bir seyirle başlayan endeksin, yarın açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararına ve açıklanmaya devam eden 2010 yıl sonu mali tablolarını takip ederek dalgalı seyrini sürdüreceği düşünülüyor.

Uzmanlara göre, bu hafta, yurtdışındaki olumlu gelişmeler sonrası endeksin yukarı hareketlenmesi gerekir. İlk etapta, finansal sektöre gelen alıcıların devamı halinde 66 binlere doğru bir hareket yapabiliriz. Son birkaç aydır yurtdışı piyasalara olan pozitif bağımız bir miktar ayrışmış durumda, bu hafta pozitif ilişki yeniden kurulabilir.

Mısır’dan gelen Mübarek’in istifa haberi ve Japonya’nın 2010 yılı GSYH’nın beklenenden daha az daralması piyasalara destek oluyor. ABD tarafında bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmamasına rağmen, haftanın geri kalanı veri akışı açısından oldukça yoğun geçecek.

Salı günü perakende satışlar, Empire State İmalat Endeksi, işletme stokları ve konut piyasası endeksi, Çarsamba günü konut başlangıçları, ÜFE, sanayi üretimi ve FED toplantı tutanakları, Persembe günü TÜFE, öncü göstergeler endeksi, haftalık işsizlik başvuruları ve Philadelphia Fed İmalat Endeksi açıklanacak.

Öte yandan FED Başkanı Ben Bernanke’nin Persembe ve Cuma günleri yapacağı açıklamalar da piyasaların seyri açısından önem taşımakta.

Avrupa tarafında da hafta boyunca önem derecesi yüksek veriler açıklanacak. Almanya’da haftanın en önemli verileri Salı günü açıklanacak olan GSYH verileri ve ZEW beklenti endeksleri olacak.

Avrupa tarafında bugün takip edeceğimiz gündem maddesi ise Paris’te bir araya gelecek ve iki gün sürecek G-20 maliye bakan yardımcılarının toplantısı olacak. Toplantıdan somut kararlar çıkması beklenmese de gelecek açıklamalar piyasalarda kısa süreli bir hareketlilik yaşanmasına neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar